Sida 1 av 1

Kassett-aux-adapter

Postat: 10 april 2019, 19:13
av JanneHagnell
Hittade denna för 15kr på en loppis. Har testat såna förut men med dåligt resultat men tänkte att då denna är hama kanske den skulle vara bättre. Testade i min 9-5 2004, som inte har aux MEN kassettspelare, och den funkade alldeles utmärkt! :D Så nu kan jag använda telefonen som musikspelare i 9-5:an OCH jag kan välja vilken av mina många vintagebandare jag vill till V4:an utan att vara begränsad till dem med DIN-kontakt. 8)

Re: Kassett-aux-adapter

Postat: 10 april 2019, 20:01
av torbjorn
När det blir problem med såna där adaptrar så beror det ofta på att bilstereon har slitet tonhuvud. De oslitna kanterna upptill och nertill på bilstereons tonhuvud ligger an mot adapterns tonhuvud, men det blir en glipa mellan tonhuvudenas magnetkärnor.
Och de brukar fungera dåligt ihop med vissa auto reverse-bilstereo som vänder tonhuvudet beroende på spelriktning (förekom bl a på en del Pioneer från mitten av 80-talet), där kan det hända att det smala vändbara tonhuvudet ställer sig snett mot adaptern.

Re: Kassett-aux-adapter

Postat: 10 april 2019, 20:56
av JanneHagnell
Jo, jag får ju testa på den maskin jag tänker använda, har både med och utan autoreverse. Har ju några att välja på... :lol:
Värsta scenario är ju att jag bara kan ha den när jag kör mina onlinespråkkurser i 9-5:an. :)