Sida 1 av 1

Radiomuseet i Jönköping lägger ner

Postat: 3 januari 2014, 22:35
av Fredrik Svensson
Museet kommer att stänga sina dörrar för sista gången runt Juli månad. Kommunen stryper pengarna då de har fått för sig att kultur är inget att ha i Jönköping. De är dock villiga att ge pengar till ett litet lager samt transport. Just nu har de redan två lager som är fulla samt allt på museet vilket betyder att det blir väldigt många apparater ''över''. Det finns inget bestämt vad som kommer hända med allt som blir över. Själv hoppas jag på att någon diverse affär kan ta emot det mesta (Myrorna, Röda korset etc.) men det är stor chans att det slängs.

Ta en titt innan det är för sent! :cry:

Postat: 3 januari 2014, 22:46
av Gustav
Så tråkigt! Hur stor är samlingen egentlige?

Såg att de har "långspelande" stålnålar. Skall testa vid tillfälle. Håller på med en Garrard RC60 och den tar upp till 8 skivor.

Postat: 3 januari 2014, 22:50
av Fredrik Svensson
Jag tror det är uppe i runt 3000. Jag har dock inte varit och tittat på hur det ser ut i i de båda lagrerna men jag vet att det t.ex finns 13 av samma radio...

Nålar har de! Båda stålnålar och till nyare pickuper.

Postat: 3 januari 2014, 23:03
av Gustav
Oj, då blir det nog svårt att rymma allt. Om de måste göra sig av med många apparater vore det ju inte dumt om de kunde sammanställa en lista eller försöka ta en bild där man ser på ett ungefär.

Jag är på jakt efter en Grundig stereoradiogrammofon, en toppmodell. Fanns flera stycken att välja på. Tex SO191, SO161, SO200, SO240 mm. De är rätt breda möble. Skall vara push-pull-slutsteg för att jag skall vara intresserad. SO191 såldes nog en hel del av i Sverige, första året, 58/59 är den dock inte push-pull, så den är jag ej intresserad av.

Postat: 3 januari 2014, 23:10
av Fredrik Svensson
Om jag kommer till ett lager ska jag ta lite bilder.

De har katalogiserat i stort sett alla apparater så jag ska fråga om jag kan få se listan.

Postat: 3 januari 2014, 23:18
av Gustav
Ja, gör det, det vore ju toppen!

Postat: 4 januari 2014, 19:33
av stickan
Jag söker Långsoffan AGA 1771-1, gärna med fint skal och fungerande (eller går att få igång) Kanske 2st ej fungerande?
Den radion har ett emotionellt värde för mig, tack vare den jag håller på idag :-)
Finns det kontaktperson?
mvh

Postat: 4 januari 2014, 21:48
av Fredrik Svensson
Om man går ned till museet och pratar med de som jobbar där kanske man kan få se den där listan med inventariet. Det går troligtvis ej att ringa dit och någon kontaktperson finns inte.

När det kommer till att allt ska rensas kan man nog bara åka dit och ta vad man vill ha. Det skulle även gå att göra en lista med saker som jag kan ta med mig.

Inget är bestämt vad som kommer att hända så vi väntar lite med ''beställningar''!

Postat: 7 januari 2014, 21:05
av Johan
Sorgligt när teknikarvet kastas bort! Jag hoppas få till ett besök under våren innan stängning! Självklart håller jag tummarna för att det ska bestå!!

Postat: 7 januari 2014, 22:35
av torbjorn
En sak som kan vara värd att kolla är om det går att få kontakt med någon politiker som sitter i den nämnd i Jönköpings kommun som bestämmer om bidragen till radiomuseet. Hade det varit i Sundsvall så hade det rört sig om kultur- och fritidsnämnden, men sådant kan ju vara olika organiserat på olika håll.

Det vore intressant att veta om det är ett politiskt beslut att stoppa bidragen till museet eller om beslutet är fattat på tjänstemannanivå.